Klimaat beheersing

Begin hier met het huren van klimaatbeheersing apparatuur

 

Klimaatbeheersing

Waarom zou je een klimaatbeheersingssysteem huren

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een klimaatbeheersingssysteem zou willen huren. Misschien ben je aan het verbouwen en heb je last van teveel vocht in huis. Of is je boiler kapot en wil je er nu graag een huren. Of het is in je werkruimte of thuis zo warm dat je graag verkoeling wilt door middel van een ventilator of airco.

Airconditioning 

Als je het hebt over airconditioning dan wordt er vaak alleen maar gedacht aan verkoeling. Deze gedachte klopt alleen niet helemaal. Airconditioning betekent namelijk letterlijk het conditioneren van lucht. Dat wil zeggen dat je lucht in een ruimte kan verwarmen, verkoelen, circuleren, filteren, ontvochtigen en je kan zelfs ook de lucht reinigen. Vandaar het woord klimaatbeheersing.

Luchtkwaliteit is van grote invloed op de productiviteit en welzijn van mensen. Goed ventileren is erg belangrijk. Door onvoldoende ventilatie volgt er productiviteitsverlies tot wel 10 procent. Bovendien heeft een slecht binnenklimaat grote invloed op het ziekteverzuim en het welzijn van medewerkers. Het creëren van een prettig leefklimaat zou dus kunnen door het huren van bijvoorbeeld een mobiele airconditioning-unit. Dit apparaat heeft een thermostaat, temperatuur- en ventilatiecontrole en is makkelijk te verplaatsen.

Koude ruimtes verwarmen en ruimtes ontvochtigen

Vocht zoekt een weg naar buiten. Tijdens het uitharden van bijvoorbeeld stuc- en metselwerk zien we en voel je wel dat de vochtconcentratie stijgt. Er worden in de bouw veel materialen gebruikt die vermengd worden met water. Een ruimte kan hierdoor al snel benauwd worden en muf gaan ruiken. Dat is niet het enige waar je tegenaan kan lopen. Het vocht wat vrij komt kan tevens ook zorgen voor schimmel, uitzetten van hout en isolatie aantasten. Hiervoor is het huren van een bouwdroger ideaal, deze zorgt dat dit soort problemen worden voorkomen doordat hij de ruimtes ontvocht.

Voor het verwarmen van ruimtes blinken gasgestookte heaters uit. Deze verwarmen erg snel verschillende ruimtes. Een heater op gas kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, maar voor binnen geld dat goede ventilatie wel noodzakelijk is. Woningen beschikken bijna allemaal wel over een centrale verwarming, waardoor je het in huis goed kunt verwarmen.

Een elektro heater is een goed alternatief om ruimtes op temperatuur te krijgen. De elektro-heater beschikt over een thermische beveiliging en produceren schone, droge en warme lucht.

Voor alle problemen binnen klimaatbeheersing bestaat dus ook een juiste oplossing. Kachels en heaters voor het verwarmen. Denk hierbij ook aan infrarood heater of gas heater.  Voor verkoelen van een ruimte is er airco, zoals mobiele luchtgekoelde airco of watergekoelde airco. Voor vocht of natte vloer kun je kiezen voor absorptiedroger of condensatiedroger. Mocht je last hebben van nare geuren, dan kun je kiezen voor het huren van geurneutralisator of luchtreiniger.

 

GRATIS PROFIEL - Meld je aan!

Aanmelden