Kranen

Bouwkraan huren begint hier, kies uw kraan voor uw opdracht

 

Kranen

Waar moet ik op letten bij het huren van een kraan?

Voor het huren van een hijskraan is het verstandig om bij je gemeente te informeren of hier een vergunning voor nodig is. Op eigen terrein is vaak geen vergunning nodig. Voor de openbare weg gelden andere regels. Kranen worden bijna altijd gehuurd met een machinist. Voor de grote kranen moet je namelijk een opleiding of een cursus hebben gedaan. Ben je wel in het bezit van een hijskraandiploma dan kan het zijn dat je de hijskraan zelf mag besturen, maar dat is afhankelijk van de verhuurder. Kleine kranen zoals de lijmkraan en de minikraan mogen over het algemeen door iedereen worden gebruikt, tenzij het verhuurbedrijf het niet toelaat.

Lees altijd de algemene voorwaarden door van de verhuurder. Bijkomende kosten zijn brandstofkosten, bij zelf besturen denk aan borgkosten.

Bij het huren van een kraan is het ook uitermate belangrijk om te letten op de veiligheid. Zorg dus voor gekwalificeerde machinist, en dat de kraan aan alle voorschriften voldoet. Je wil niet graag voor verassingen komen te staan. Bij de veiligheid kun je er op letten of de kranen gekeurmerkt zijn.

Laat je altijd goed informeren door het verhuurbedrijf.

Kraanverhuur, welke past het beste bij mijn opdracht...

Voor elke klus is weer een andere kraan van toepassing. Wil je werkzaamheden uitvoeren in kleine, nauwe ruimtes dan zou je bijvoorbeeld de mini graafmachine of een mini shovel in kunnen zetten. Hierbij kun je denken aan het uitgraven van garages, aanleggen van tuinen of boren van gaten in funderingen. Mini shovel is bijvoorbeeld ook een uitkomst voor het uitmesten van iedere stal. Hier is een speciale mestklem voor. Hijskranen zijn voornamelijk actief in de bouwsector. Uiteraard zijn de kranen ook voor andere werkzaamheden inzetbaar. Te denken valt aan het hijsen van bomen, hijsen van units, ondersteuning bij infrastructuur, oplossen van bergingswerkzaamheden en meer.

Rupsgraafmachines worden gebuikt bij werkzaamheden waarbij grote hoeveelheden grond, zand of puin worden verzet. Niet alle verhuurbedrijven hebben alle kranen tot hun beschikking, dus bedenk en bekijk van te voren goed welke kranen je nodig zult hebben. Verdere aspecten die meewegen zijn de locatie van de bouw, het gewicht wat moet worden gedragen door de kraan, of de kraan mobiel is of niet, of het product verticaal of horizontaal gehesen moet worden.

 

GRATIS PROFIEL - Meld je aan!

Aanmelden