Waterwerken

Hou het droog, huur uw waterwerk machines

 

Waterwerken

Het huren van waterwerken.

Bij de categorie “Bouw en Onderhoud” valt ook de subcategorie “waterwerken”. Zo zijn er buiten het “land” om, uiteraard ook werkzaamheden en onderhoud te vinden op het water. Het kan voorkomen dat je woonark of woonschip verplaatst moet worden. Of er moet gebaggerd worden in een sloot, gracht of ander klein water.

Dan kun je bijvoorbeeld denken aan de verhuur van beunbakken. Voor het vervoeren van grond en slib zijn deze beunbakken uitermate geschikt. Er zijn meerderen bakken te huur met een variërende inhoud van bijvoorbeeld 22 tot 350 m3. Naast de verhuur van beunbakken zijn er voor waterwerken ook dekschuiten te huur. Een dekschuit ligt vaak zeer beperkt in het water door de vlakke bodem en relatief grote lengte en breedte. Er zijn meerdere dekschuiten te onderscheiden: dekschuit; deze heeft een gesloten schuit met een vlak dek. De zolderbak; dat is een dekschuit met een grote bak in het dek voor de opslag van bagger, afval of water. En dan heb je de motordekschuit nog; dit is een dekschuit met een dieselmotor en ronde achtersteven. Mocht je bezig zijn met een project waarbij de goederen niet via de weg de plek kan bereiken, dan is dit een ideale oplossing via het water. Ook duwboten zijn uitermate geschikt voor waterwerken. Een duwboot is een schip dat geen ladingen vervoert. Deze duwboten worden gebruikt voor het verschepen van o.a. duwbakken. Voor het vermogen en de grootte van de duwboot zul je contact op moeten nemen met de verhuurder.

Voor het onderhoud van watergangen zoals sloten, beken en kleine vaarwaters wordt de maaiboot ingezet, als er niet vanaf de wal met machines kan worden gewerkt. Doordat men onder water maait zal de doorstroming van het water worden bevorderd. Takken, riet, waterplanten en vuil belemmeren namelijk een goede doorstroming van het water en dat zal verwijderd moeten worden. De oevers kunnen met een maaiboot ook gemaaid worden.

Belangrijk om te weten bij het huren van waterwerken.

Let erop dat je je goed laat inlichten zodat je de juiste grootte huurt. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden en formaten. Het kan zijn dat een verhuurbedrijf de producten verhuurd met iemand van het bedrijf erbij. Vraag bij het huren of je een vaarbewijs nodig bent. Welke kosten er misschien nog overheen kunnen komen. Lees daarom altijd goed de voorwaarden en laat je goed inlichten.

Aangezien er van de verschillende waterwerken verschillende uitvoeringen zijn, kan het voorkomen dat een boot wordt aangevoerd op een vrachtwagen of tractor. Zodat het voertuig ter plaatse te water kan worden gelaten. Ook hier zullen extra kosten aan verbonden zijn.

 

GRATIS PROFIEL - Meld je aan!

Aanmelden