Aanhanger

Begin het vervoeren met het huren van een aanhanger

 

Aanhanger huren, maar welke ben ik nodig

Aanhangwagen huren van verhuizing tot machinevervoer

De dag is gekomen, je realiseert je dat je een aanhanger nodig bent. Maar welke aanhanger kun je nu het beste huren, wat is belangrijk om te weten als je er een gaat huren. Voor verhuizing zijn er meerdere mogelijkheden, een van de meest kosten besparende zaken is het geheel zelf regelen van je verhuizing. Je kunt op meerdere manieren verhuizen, van verhuisbus tot inhuren van verhuizers. Maar een aanhanger is toch een van de goedkopere oplossingen, als je over een trekhaak beschikt. Voor niet al te veel geld heb je een aanhanger gehuurd, maar laat je goed informeren en bedenk uiteraard zelf ook wat je wil meenemen in de aanhanger. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden als het gaat om een aanhangwagen huren, van kleine open aanhanger tot een gesloten tandemasser. Zelfs het huren van schamelwagen is mogelijk of koelaanhanger.  Kortom bedenk, hoeveel, wat en waarmee je het zou willen vervoeren! Lees verder over de regels welke je aan dient te houden. 

Regels gewicht aanhangwagen

Als je een rijbewijs hebt ben je al een stap dichterbij, zonder kun je immers geen aanhanger meenemen achter je auto met trekhaak. Een rijbewijs "B" geeft je de mogelijkheid tot het huren van beperkt aantal aanhangwagens. De aanhangwagen mag inclusief de lading niet zwaarder zijn dan 750 kg, je bent voor deze aanhangers alleen witte kentekenplaten nodig van het trekkende voertuig. De meeste verhuurbedrijven beschikken over dergelijke aanhangwagens. Maar ook is het mogelijk om zwaardere aanhangwagens te huren, waarbij het gewicht een rol gaat spelen. Dan komt rijbewijs "BE" om de hoek kijken, deze ben je nodig als de aanhanger meer dan 750 kg weegt (leeggewicht + laadvermogen). Ook ben je deze nodig als de auto en aanhanger samen meer dan 3500 kg wegen. Bekijk goed wat dus voor jouw van toepassing is, in veel gevallen zal de verhuurder je vragen naar je rijbewijs en je advies geven. 

Aanhangwagen huren of leasen

Tegenwoordig is huren erg populair, maar sinds 2017 is er een toename welke lease groei laat zien. De aanschaf van een aanhangwagen kan een behoorlijke investering zijn, daarom is het soms interessant om te overwegen om er een voor bepaalde tijd te gaan leasen. Lease je aanhangwagen, verzeker deze en maak vervolgens veel veilig kilometers. Laat je informeren door de verhuurbedrijven van aanhangers, niet elke verhuurder bied de mogelijkheid tot lease

 

GRATIS PROFIEL - Meld je aan!

Aanmelden