Leasen

 

Leasen van een auto, aanhanger tot een snorfiets

Waarom leasen, wat is het precies?

Bij het woord leasen wordt door de meeste mensen direct gedacht aan auto's. Maar er is meer dan auto-leasing alleen. Er worden tegenwoordig enorm veel producten te huur, maar ook als lease aangeboden. Hierbij kun je denken aan vrachtwagens, zakelijke appartuur maar ook scooters. 

Leasen kun je vergelijken met huren. Lease is een overeenkomst tussen jezelf en een leasemaatschappij. Je bepaald samen welke periode en tegen welke prijs je een goed beschikbaar wordt gesteld. Denk hierbij aan diverse producten zoals eerder vermeld!

Het is niet vanzelf sprekend dat je bij een lease direct eigenaar word, dit is afhankelijk van de lease vorm maar ook de periode. Het voordeel is dat je niet in een keer een grote investering hoeft te doen, maar wel profiteert van het nieuwe product. 

Bedenk goed waarom je wil leasen, er zijn meer mogelijkheden in de Lease wereld. Zo is er bijvoorbeeld de Financial lease, dit is als het ware een soort lening. Je product of goed word volledig gefinancierd, je bent eigenaar maar betaald hem af in termijnen. Met alle economische risico's die daarbij horen. Daarnaast bestaat er een vorm operational lease, het eigenaarschap blijft bij de maatschappij zowel juridisch als economisch. Deze vorm is het meest te vergelijken met huren. Na de termijnen zijn er meerdere mogelijkheden, de maatschappij neemt het terug of biedt het aan ter overname. Private lease is de laatste vorm van leasing, dit heeft weerslag op de auto's. Hier zijn diverse mogelijkheden binnen, voor zowel particuliere maar ook zzpérs.

 

Ben jij een verhuurder? Meld je nu aan en ontvang het eerste half jaar GRATIS.

Aanmelden