Burendag 2019

Gepubliceerd op 20-08-2019

Burendag 2019

Wat is burendag eigenlijk?

Het is een initiatief van het Oranje Fonds, waarbij de buurt centraal staat. Het principe is eenvoudig, zoveel mogelijk interactie met je buren. In contact komen met de buren, elkaar ontmoeten en inzetten voor de buurt. De huidige maatschappij wordt meer en meer solistisch, des te belangrijker om Burendag te omarmen en mee te doen aan dit idee. De samenwerking van het oranje fonds en Douwe Egberts zorgt ervoor dat het nu al 14 jaar wordt georganiseerd. Het huren van attracties is hierbij ook een groot onderdeel, van waterattracties tot stormbanen. Maar naast deze kinderactiviteiten worden er ook voor ouderen, volwassenen activiteiten georganiseerd. Van simpel een bakje koffiedrinken tot een opruimactie in de buurt.

Wanneer is burendag en hoe doe je mee?

Burendag is in 2019 gepland op 28 september. Inmiddels zijn er ruim 5200 activiteiten aangemeld, jij kunt nog steeds met je buurt je aanmelden. Burendag vieren doe je niet alleen, de organisatie van Burendag helpt je digitaal met aantal zaken. Hiervoor kun je het beste hun website bekijken, van draaiboek tot het uitnodigen van je buurtgenoten!

Activiteiten op burendag

28 september 2019 is het weer zover, huur je activiteiten via Verhuurderzoeken.nl voor deze dag. Een van de mogelijkheden is het huren van waterattracties of andere vormen van attracties. Een springkussen voor de allerkleinsten, of een suikerspinmachine voor de heerlijkste suikerspin voor de hele buurt. Of wellicht ga je een schutting plaatsen, een tuin vernieuwen of nieuw bestraten? Dan is het wellicht handig om bij een machineverhuurder een minikraan te huren. Er zijn eindeloos mogelijkheden tot het huren voor jouw activiteiten in de buurt. Burendag kan je hierbij helpen, al zal het lastig zijn om altijd alles deels gesponsord te krijgen. Burendag helpt met het beschikbaar stellen van materialen en zelfs financieel. Dit laatste is niet vanzelfsprekend, je kunt je voorstellen dat 5200 aanvragen voor financiële tegemoetkoming een enorme bijdrage zou betekenen. Informeer daarom bij de stichting Burendag.

Huren voor burendag doe je via Verhuurderzoeken.nl van attracties, bbq tot machineverhuur.