Camper kopen? Of huren?

Gepubliceerd op 28-03-2019

Camper kopen? Of huren?

Camper huren? Gaat u dit jaar op vakantie? Wij hebben in deze blog een aantal praktische voor/nadelen verwoord. Want een caravan of camper... Iedereen heeft een voorkeur, maar wat zijn nou echt de voor en nadelen van de ene en de andere... En wat als je overweegt om een camper te huren? Wat is hier nu de meerwaarde mee... En wat mist u...

De Camper;

U overweegt om bijvoorbeeld over te stappen naar een camper, dan adviseren wij u om er toch eens een te gaan huren. De huur van een camper kan zelfs al een uitdaging zijn. Er zijn tal van aanbieders, met welke campers en/of caravans verhuren. Maar kijk altijd naar wat zoekt u zelf... Denk aan luxe, grote en verbruik! Gaat u nationaal op vakantie of internationaal. Deze wijze van vakantie is totaal anders dan dat u wellicht nu gewend bent. Vakanties met een camper is echt anders dan als u op vakantie gaat naar een hotel maar ook anders dan een vakantie met tent, boot of caravan. U bepaald of het comfortabeler, vrijer en meer ontspannen is voor u.

De voordelen van op vakantie met de camper Een camper geeft veel vrijheid. Als u wilt vertrekken is dat een kwestie van de sleutel omdraaien en gaan. En als het regent op uw bestemming gaat u gewoon ergens anders heen. Met een camper hebt u al uw benodigdheden altijd bij u, zelfs als u aan het rijden bent. En omdat camperplaatsen er steeds meer bijkomen, heeft u op meer en meer locaties faciliteiten tot uw beschikking. Tevens zijn er vaak geen aankomst- en vertrektijden hierdoor kunt u bijzonder ontspannen reizen. En genieten van de bijzondere hotspots welke u onderweg tegenkomt.

Daarnaast is het rijden met een camper veelal comfortabeler, dit ten opzichte van een caravan welke achter uw auto aan komt. Daarnaast afhankelijk van de camper, kunt u er ook voor kiezen om uw scooter, motor of fietsen mee te nemen. Hiervoor zijn er bijvoorbeeld speciale fietsendragers, scootersystemen maar andere optie is een aanhanger voor deze vervoermiddelen.

Het voordeel wat wij veel horen, is de rust wat het meebrengt. De kanttekening hierbij is dat dit signaal vaak van de doelgroep komt welke volwassen kinderen hebben. Wijzelf hebben een jong gezin (3 en 5 jaar), voor ons is een camper niet direct handig of een voordeel! Maar dit is wellicht ook persoonlijk, maar horen graag de praktische oplossingen van gezinnen welke wel met een camper op vakantie gaan.

Nadelen van een camper? Als u een camper heeft gehuurd, is het zeker van belang dat u beseft hoe hoog en groot uw camper is. Een algemeen nadeel is dat de hoogte vaak zorgt voor problemen in steden bij parkeergarages. Dit kan soms lastig zijn om met de camper bij trekpleisters te komen. Als u ervaring heeft met het rijden in grotere voertuigen, zal het keren en parkeren makkelijker zijn. Dit ervaren veel mensen als nadeel, parkeren met een camper! Er zijn daarom vaak wel camera's gemonteerd, welke u beeld geven rondom uw camper. Een andere manier om dergelijke situaties te voorkomen is een goeie "camper-navigatie".

Een ander nadeel is het bezit van een camper, mits u deze enkel een paar weken per jaar gebruikt. In deze gevallen is het huren van een camper veel goedkoper. De kosten voor bijvoorbeeld verzekering, wegenbelasting en onderhouden worden dan allemaal geregeld.

Bent u een echte reiziger, en wil u de vrijheid om te gaan wanneer het u uitkomt? Dan is het bezit in sommige gevallen best interessant. Maar als u het mij vraagt, is het echt het onderzoeken waard. Huren biedt veel voordelen, want u kunt op deze manier ook op andere vakanties als "vliegvakantie" of "huren van chalet".

De keuze is reuze, verhuurders vergelijken en goede navraag naar hun voorwaarden is erg belangrijk! Duidelijke afspraken maken uw vakantie prettig, en zorgen na afloop niet voor een nare nasmaak!

Reageren? Altijd goed, wij horen graag uw mening