Ikea als verhuurder

Gepubliceerd op 25-02-2019

Ikea als verhuurder

Ikea... Dat gigantische bedrijf, wat niet meer te missen is in onze Nederlandse samenleving. Het bedrijf wat van uit het Zweedse kwam overzetten, en wat ook ons land veroverde met hun meubels. Het bedrijf met die gele letters, en die donkerblauwe kleur het straat beeld in vele steden! Vaak vanaf de snelwegen goed zichtbaar, ruimte genoeg om te parkeren en wat kunnen we daar terecht voor een spullen!

Jaren geleden weet ik nog dat ik mijn woning moest inrichten, als student met een baantje ernaast! De huur was al een ding, maar dan moest ik ook nog eens zorgen voor inrichting, accessoires, service en natuurlijk een bed! Ik herinner mij nog heel goed, dat ik Ikea heel handig vond! Een bedrijf waar alles te halen viel, en voor mijn doen best aantrekkelijk was qua prijs...

Nu lees ik dat Ikea ook komt met een proeftuin, geen tuin waar je daadwerkelijk kan proeven. Maar wel met een testfase in Nederland, op het gebied van "verhuren". Een stap die ik jaren geleden niet had kunnen bedenken, maar welke nu toch aan de orde is! Ikea Amsterdam bied voor studenten/jongeren tussen de 18 en 27 jaar een oplossing! Ze krijgen een meubelpakket te huur aangeboden voor minimaal twee jaar. Het huren van dit pakket betekend niet dat je na die twee jaar vast zit aan je meubelen, althans Ikea geeft aan dat ze na de twee jaar een drietal opties geven; Overkopen, Verlengen of teruggeven..

Klimaatpositief en circulair businessmodel, dat wil Ikea in 2030 behaald hebben. Deze pilot zou hier prima aan bij kunnen dragen. Volgens Ikea, en hechten jongeren steeds minder aan bezitten van spullen. Ze willen een ecologische voetafdruk verkleinen, aldus Ikea!

Wij hebben dit enige tijd geleden vernomen, en moeten toch zeggen dat wij Ikea graag als klant hebben (daarvoor zijn wij ondernemers). En dat het principe en het streven van Ikea bij deze tijd hoort!

Studenten in Amsterdam hebben de primeur, wat ongetwijfeld snel gevolgd zal worden door onze andere studenten steden!

#verhuur #Ikea #duurzaamheid #secondlife #studenten