Licht -geluid en beeld huren 5+ tips

Gepubliceerd op 19-08-2019

Licht -geluid en beeld huren 5+ tips

Licht en Geluid installatie huren

Waar moet ik op letten bij het huren van lichtapparatuur?

Bij het overwegen om lichtapparatuur te huren is het verstandig om na te gaan op welke locatie de verlichting moet komen. Lichtapparatuur is er in veel soorten beschikbaar, van ledbars tot lichtletters als b.v. “mr & mrs”. De bedoeling van verlichting is om een sfeer te creëren. Dit kan zijn voor uw bruiloft of beurs. Het is daarom erg belangrijk dat je voorafgaand eerst de locatie bekijkt. Het is bijvoorbeeld met Felle tl-verlichting al heel andere uitdaging om sfeer te maken.

Locatie gevonden? Controleer dan de ruimte, bekijk welke verlichting er aanwezig is en wat voor mogelijkheden er zijn. Is de verlichting te dimmen, is het apart geschakeld en is er de mogelijkheid om verlichting op te hangen? Bekijk de ruimte, en laat je vooral adviseren door de exploitant van de locatie en informeer bij de verhuurder van lichtinstallaties. Neem eventueel foto’s van de locatie, zodat jij bij het huren de juiste apparatuur kunt selecteren.

Grote van de ruimte…

Naast mogelijkheden is het ook van essentieel belang om te kijken naar de grote van de ruimte. Voor een bruiloft organiseren weten jij en je aanstaande precies hoeveel mensen je uitnodigt, hier pas je de locatie op aan. Het is daarom wijsheid om dan direct rekening te houden met je wensen. Een regelaar of eventmanager kan je hierbij helpen, deze kunnen door hun ervaring je vaak veel stress, zorgen en problemen voor zijn. In de desbetreffende ruimte zal namelijk ruimte voor geluidsinstallatie en lichteffecten / apparatuur moeten zijn.

Stroom een zorg vooraf

Huren van geluidsapparatuur of lichteffecten is niet heel lastig, mits je rekening houd met bepaalde zaken zoals hierboven omschreven. Maar een zorg welke vaak op de locatie pas aan de orde komt is de stroomvoorziening. Stroom capaciteit is sterk verschillend per locatie, denk hierbij aan een thuis feestje of op een trouwlocatie. Een buitenbruiloft is steeds populairder aan het worden, en heeft veel voordelen. Maar ook stroom is hierbij essentieel, licht- en geluidsapparatuur neemt nu eenmaal stroom. Haal bij thuis feestjes apparaten bijvoorbeeld uit het stroomnetwerk, om bepaalde groepen te ontzien. Voorkom onnodige stress, en beoordeel vooraf hoeveel stroom de apparatuur nodig heeft. Voor grote evenementen, bruiloften is het verstandig om een stroomschema te vragen of capaciteit te vragen. Buitenlocaties zijn diverse mogelijkheden voor, stroomgenerator of aggregaten zijn dergelijke voorbeelden.

Hoeveel mensen komen er? Wat voor type feest organiseer je?

In veel gevallen is er vooraf bekend hoeveel mensen er op je feest of evenement gaan afkomen. Wanneer je een klein feestje organiseert tot bijvoorbeeld 75 mensen dan is een uitgebreide licht -geluidsinstallatie niet nodig. Voor een groot event of party voor 200, 350 of misschien wel 1000 mensen zal er gekekeken moeten worden naar een ander type installatie wat de grootte aankan. Dan is een professionele geluid -lichtinstallatie wel wenselijk, het huren van de juiste lichtinstallatie en geluidsinstallatie geeft elk feest, groot of klein, een extra sfeer.

**Klasse van licht en geluid professionals **

Huren van techniek is veelzijdig, er zijn daarbij verschillende klasse van kwaliteit binnen de licht en geluid techniek. Het is daarom erg belangrijk om je goed te oriënteren, en te informeren bij de verhuurder. Naast de kwaliteit en functionaliteit van het gehuurde is het belangrijk om te kijken naar de diversiteit van het aanbod. Bij het huren van DJ of band zijn recensies erg belangrijk, bekijk hierbij ook eens youtube om je impressie te laten geven. Dit geeft je direct een beeld van de DJ, band of artiest en kun je beoordelen of het bij jouw past.

Grote diversiteit maakt jou feest tot een succes, wees uniek…

Het huren van geluidsinstallaties is belangrijk, en geeft indirect meerwaarde aan jou feestje. Of je nu een partytent hebt staan of feesttent met 500 mensen, geluid doet er wel degelijk toe. Verlichting is een sfeermaker, een middel waarmee je kunt schitteren. Neem nu bijvoorbeeld de Led-ibc, een product gebruikt in de industrie maar omgetoverd tot een spektakel stuk bij diverse bruiloften en evenementen. Maar ook de lichtletters verhuur neemt toe, het is erg populair om je naam, datum of andere tekst middels deze lichtletters te vertonen. Voor de zakelijke markt, en evenementen branche nemen de grote Led beeldschermen steeds meer toe. De techniek staat voorop, en de verhuurbedrijven innoveren continue. Neem nu de ontwikkeling van de vernieuwde en verlichte dansvloeren, welke al enige tijd bestaan maar continue zijn verbetert. Kortom er is veel te verkrijgen, laat je creativiteit gaan. Informeer bijvoorbeeld bij onze regelaars, bedenk wat je droom sfeer is, ervaring is en beschrijf deze naar de verhuurder.