Huren met Burendag 26 september 2020

Gepubliceerd op 22-09-2020

Huren met Burendag 26 september 2020

Huren met je buren voor Burendag 2020

Op 26 september 2020 is het weer zover Burendag 2020. Het idee achter burendag is heel eenvoudig, op burendag met je buren in contact komen. Een goede buur is beter dan een verre vriend, het buurten is gezelliger, leuker, socialer en veiliger met goede buren. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag. In 2020 vieren we Burendag op 26 september. Dit jaar is Burendag wel net iets anders dan anders; we houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur!

De coronamaatregelen welke op 18 augustus 2020 zijn aangeschrept, zorgen ervoor dat deze Burendag anders zal zijn dan normaliter. Maar Verhuurderzoeken.nl heeft nog wel enkele ideeen verzameld!

*Burendag "online pubquiz" * Het spelen van een pubquiz kun je doen met heel veel mensen, op veilige afstand maar toch in verbinding met elkaar. Het huren van de juiste materialen doe je bij licht en geluid verhuurbedrijven!

Buurtbingo *Ga gezellig met al je buren een bingo spelen! Hiervoor is het handig om de juiste materialen te huren bij een verhuurbedrijf. Denk hierbij aan geluidsapparatuur als een box met microfoon. *

(kinder)Spelletjes middag *De maatregelen zijn anders voor kinderen, dat maakt het dat je zeker een leuke middag kan organiseren! Het huren van springkussen doe je eenvoudig door op Verhuurderzoeken.nl te zoeken. * Foodfair *Maak de middag net even wat lekkerder, drink gezellig een bakje koffie met je buren. Wil je wat doen voor je buurt, dan kun je bijvoorbeeld ook een poffertjesplaat, suikerspinmachine of grote wokplaat huren. Gezellig eten bereiden. Met je buurt een gezellig fair, koppel jij hier een goed doel aan? * Klussen en Tuinieren *Huren van bouwmaterialen of tuingereedschappen zal het net even wat makkelijker maken voor de klussen en tuinier klusjes bij je buren. Doe gezamelijk de nodige klussen voor je buren en maak het gezellig! * Muziek met de buren *Een tuin concert organiseren met je buren, gezellig op afstand of in eigen tuin genieten van het door jullie ingehuurde muzikale artiesten. Ook zelf een karaoke set huren is een optie, gezellig door de hele buurt heen de leukste liedjes! *

Uiteraard kun je op burendag nog veel meer zaken huren, als platform willen wij iedereen een gezellig maar vooral veilige dag toewensen! Ga ook eens huren er zijn diverse verhuurbedrijven welke het op dit moment zeer zwaar hebben. Ben jij de buur die ook aan de lokale verhuurder denkt?

**Hoe kan ik veilig Burendag vieren? ** Op 18 augustus 2020 zijn de coronamaatregelen aangescherpt. We vragen iedereen om na te gaan of de geplande Burendag activiteit nog aansluit bij de huidige maatregelen.

Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je samen met je buren kunt ondernemen op Burendag. Kijk voor inspirerende tips en voorbeelden op ‘Vier Burendag’. Voor Burendag initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranje Fonds gaan veiligheid en gezondheid boven alles. Daarom roepen we deelnemers ook dringend op om alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en RIVM strikt in acht te nemen bij het vieren van Burendag:

 • Zorg voor een voldoende afstand tussen mensen, dit is minimaal 1,5 meter.
  
 • Schud geen handen.
  
 • Organiseer een activiteit in de buitenlucht.
  
 • Kom met niet meer dan het maximaal toegestane aantal personen bij elkaar.
  
 • In het geval van een activiteit met eten of drinken, laat iedereen eigen serviesgoed meenemen.
  
 • Indien je verkoudheidsklachten of andere gezondheidsklachten (zoals koorts) vertoont blijf je thuis.
  
 • Registreer de deelnemers aan de Burendag activiteit en vraag hen vooraf of zij geen klachten hebben. Laat mensen op een vaste plek zitten / staan.
  
 • Check bij de gemeente of er een meldingsplicht of vergunning voor de activiteit nodig is. Neem bij twijfel ook zeker contact op met je gemeente. 
  

We verwachten dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds zijn dan ook niet verantwoordelijk wanneer deelnemers van Burendag zich niet aan de voorschriften houden.